Na prvoj prozivci pred početak priprema 23 fudbalera Smedereva

SMEDEREVO, 26. jun  2024 – Posle jednomesečne pauze, a toliko je tačno prošlo od završetka plej-ofa Prve lige, ove srede predveče startovao je pogon Smedereva. Prozivku 23 fudbalera, koliko ih se danas okupilo, obavio je novi prvi čovek stručnog štaba Dragan Radojičić, a dobrodošlicu im je u ime rukovodstva kluba poželeo sportski direktor Predrag Sikimić.

– Da nam je neko pre početka prošle,po povratku u Prvu ligu, ponudio peto mesto sigurno bi to bez razmišljanja prihvatili. Međutim posle sajajnog starta i daljeg razvoja događaja ostaje žal za ispuštenim bar četvrtim mestom. Od vas očekujemo da u narednoj sezoni ambicije podignemo za stepenicu više. Sada imamo iskustvo više pa shodno tome startujemo sa jasnim ciljem – rekao im je predrag Sikimić.

Prvi operativac kluba nije propustio priliku da se zahvali dosadašnjem šefu struke Saši Mićoviću, kao i njegovim saradnicima Bojanu Ostojiću i Vladimiru Kožulu, a potom je predstavio novi stručni štab. U njem je pomoćni trener Vladan Branković, trener golmana Dušan Vasiljević i prvi čovek na klupi Dragan Radojičić, koji je izneo ukratko plan priprema.

– Nakon obavljenih lekarskih pregleda, prvi deo priprema obavićemo u obližnjem Kovinu, a od 14. jula odlazimo na Zlatibor, gde ćemo ostati dve nedelje i uz četiri kontrolne utakmice imati i generalnu proveru. U dogovoru sa čelnicima kluba, u priličnoj meri osvežićemo igrački kadar, koji trerba da bude spreman da ostvari zacrtane ciljeve. Do odlaska na drugu fazu priprema potrudićemo se da kompletiramo tim, kako bismo što spremnije dočekali početak trke za bodove – rekao je Dragan Radojičić, od pre par dana novi prvi čovek na klupi smedrevskog prvoligaša.

Na prvoj prozivci nije bilo nekoliko fudablera kojima su istekli ugovori i na njih klub više ne računa. To su Nemanja Obradović, Miloš Radivojević, Nemanja Dragutinović i Miloš Ožegović. Štoper Petar Panić blizu je inostranog angažmana, a još uvek je neizvesna sudbina kapitena Nikole Stojkovića, Nikole Dimitrijevića, Ivana Ćorkovića i Dimitrija Petronijevića.

Nakon doigravanja, podsetimo, Smederevo je prošlu sezonu okončalo na petom mestu prvoligaške tabele, sa bodom zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Tekstilac, koji je posle dvomeča sa Javorom izborio promociju u Super ligu.

Ambicije kluba u novoj sezoni, kako se danas čulo, identične su onima iz minule, a to je direktan plasman u Super ligu ili osvajanje pozicije koja preko baraža vodi ka tom cilju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!